רוצה ללמוד כיצד נלמדת ההתנהגות? ממה מורכבת האישיות? כיצד לזכור טוב יותר לקראת מבחן?

כיצד נרכשים פחדים אנושיים?   איך מתמודדים עם לחץ בעיקר של בחינות ?

מה מניע אותנו לפעול?  מה משפיע יותר על האינטליגנציה שלנו- התורשה או הסביבה?

מדוע אנו נכנעים ללחץ חברתי או מה גורם לנו לציית לסמכות?

מהי תרבות? והאם יש אנשים שהם חסרי תרבות ? ובכלל מהם מאפייניה של החברה הישראלית?

אם כל הנושאים הנ"ל מסקרנים אותך, מקומך איתנו

לימודי המגמה מתנהלים באמצעות דיונים בכיתה, לימוד ניסויים ומחקרים, צפייה מונחית בסרטים, הרצאות וסיורים. ייחודה של המגמה הוא בכך שהיא מאפשרת לתלמיד להבין תהליכים המתרחשים במציאות היום יומית שלו (כמו גיל ההתבגרות)  וכן בניתוח המציאות של החברה הישראלית.

מגמת מדעי החברה מהווה רקע מצוין ובסיס ללימודים אקדמיים במגוון רחב של תחומים, ומעל הכל מסייעת לך לפתח ארגז כלים לחיים!

במסגרת המגמה למדעי החברה לומדים כמקצוע מוגבר  5 יחידות לימוד לפי הפירוט :

סוציולוגיה (2 יחידות לימוד )

סוציולוגיה עוסקת בחקר החברה ובחקר השפעת התהליכים החברתיים על התנהגות הפרט.

במסגרת מקצוע זה יילמדו ארבעה ספרים: תרבות, קבוצה, משפחה וחיברות.

בספר תרבות נכיר מושגים כמו נורמות וערכים ונלמד על תרבויות משנה שונות בחברה הישראלית, בספר קבוצה נלמד על תופעות כמו לחץ חברתי וקונפורמיות, בספר משפחה נלמד מדוע שיעור הגירושין עולה בתקופה האחרונה ואילו שינויים חלים במוסד המשפחה, ובספר חיברות נלמד על  גיל ההתבגרות בחברה המודרנית ועל סטריאוטיפים מיניים המועברים באמצעות פרסומות ואגדות ילדים.

פסיכולוגיה (2 יחידות לימוד)

פסיכולוגיה מוגדרת כמדע החוקר את התנהגות האדם, גלויה וסמויה.

במסגרת המקצוע יילמדו הנושאים הבאים:

• מבוא לפסיכולוגיה- הכרת תחומי העיסוק בפסיכולוגיה.
  • אישיות- הכרת תיאוריות אישיות בסיסיות כמו התיאוריה של פרויד.
  • למידה- הכרת תיאוריות שונות ללמידה, מהו חיזוק חיובי, מהם חסרונות הענישה…
  • לחץ- מודלים שונים המסבירים לחץ, חרדת מבחנים, ודרכי התמודדות.
  • איטליגנציה- מהי אינטליגנציה וכיצד מודדים אותה, מה משפיע עליה – סביבה או תורשה?
  • פסיכולוגיה התפתחותית- הכרת תיאוריות התפתחות שלביות המפרטות כיצד מתפתח האדם מלידתו ועד מותו.
  • פסיכולוגיה חברתית- כיצד נוצרות עמדות, כיצד התנהגותנו מושפעת מהסביבה, מהן דעות קדומות וסטריאוטיפים.

כתיבת עבודה (1 יחידת לימוד)

בכיתה י"ב כל התלמידים כותבים עבודת גמר בהיקף של יחידת לימוד אחת, בנושא המעניין אותם, על פי בחירתם,  תוך קישור לחומר הנלמד בכיתה ובהדרכת המורה. כתיבת עבודה במבנה זה מכשירה את התלמידים לקראת כתיבת חקר אקדמית.

תלמידים אשר ימשיכו ללימודים אקדמיים במקצועות כמו פסיכולוגיה, סוציולוגיה, חינוך, עבודה סוציאלית, משפטים, מנהל עסקים, משאבי אנוש, שיווק, תקשורת, ייעוץ ארגוני וכדומה יקבלו בסיס מצוין  ללימודיהם במסגרת המגמה !!

אבל- שימו לב- גם תלמידים שלא ימשיכו ללימודים אקדמיים בתחומים אלו ירוויחו רבות מהלימוד במגמה- הבנת עצמם והסביבה והבנת תהליכים המתרחשים בחברה הישראלית.

הצטרפו אלינו למסע מרתק בנבכי הנפש והאישיות , ואולי תגלו כמה דברים חדשים על עצמכם שלא ידעתם …. בואו בשמחה