מגמת היסטוריה מורחב

המעוניינים להרחיב את לימודי ההיסטוריה שלהם מוזמנים להצטרף למגמה בכיתה יא' ולהמשיך את לימודיהם בכיתה יב', הדבר מהווה תוספת של 3 יחידות לימוד (5 יחידות סך הכל). הלימודים במגמת היסטוריה מורחב מקנה לתלמידים בונוס מוגדל בתעודת הבגרות בקבלה באוניברסיטה.

סדנת כתיבה (יחידה לימודת אחת)- כיתה יא' 

השנה התמקדו הלימודים ביחידה זו במלחמה הקרה, אירוע שעיצב את המחצית השנייה של המאה העשרים ושמוסיף לעצב את העולם של ימינו. קשה להבין את המציאות שסביבנו מבלי להכיר מושגים בסיסיים הנוגעים לתקופה ולדינאמיקה בין ארה"ב ובריה"מ, מעצמות העל בתקופה הנידונה. באמצעות המלחמה הקרה אנו דנים בסוגיות שנוגעות לזכויות אדם ובוחנים כיצד תפיסת העולם שלנו מעצבת את האופן שבו אנו מפרשים את המציאות.

הלימודים ביחידה השלישית מוגדרים כסדנת כתיבה, והמשימה המרכזית בשנה זו היא כתיבת מטלת חקר מעמיקה שמתבססת על מקורות אקדמיים.

מרבית המחצית הראשונה מוקדשת להבנת התקופה, תפיסות העולם שהנחו את פעולות המעצמות, מושגים בסיסיים ואירועים משמעותיים. בתחילה, עובדים התלמידים בקבוצות על השלמת מושגים מסוימים               בציר הזמן שמלווה את הלימוד בכיתה (המושגים בעיגולים הכחולים נכתבו ע"י תלמידים). מדי פעם מוקדשים השיעורים לצפייה בסרטים שממחישים נושאים רלוונטים למלחמה הקרה. לצד זאת, נעשית עבודה על טקסטים שונים, במטרה לתרגל כתיבה אקדמית עד למציאת נושא המחקר לעבודה הסופית.

לאחר חודש ינואר, עיקר השיעורים מוקדשים לכתיבת עבודת החקר בהנחיית המורה והגשת טיוטות לבדיקה, כאשר מעת לעת משובצים בשיעורים הרצאות אורח או צפייה בסרטים.

הבחירה במלחמה הקרה כמוקד הלימודים מאפשרת לתלמידים לכתוב את עבודת החקר שלהם במגוון נושאים שונים. מי שמתעניין במיוחד בהיסטוריה צבאית יוכל לבחון אספקטים שונים במלחמת קוריאה, וייטנאם או במלחמות ישראל. חובבי תרבות הפופ יכולים לחקור את השפעתה של המלחמה הקרה על הקולנוע, המוזיקה או האומנות. מי שאוהב סיפורי מתח ובלשים יוכל להתעמק בסיפורי הריגול האינסופיים שקשורים בתקופה. 

 לימודים לקראת בגרות חיצונית (שתי יחידות לימוד)- כיתה יב' 

הלימודים בשנה זו מתמקדים בשני נושאים מרכזיים: ההיסטוריה של ארה"ב וגורל יהודי קרקוב בזמן מלחמת העולם השנייה. הלימודים בשנה זו אף הם נעשים באמצעות סרטים, קריאת מקורות וחקירה אישית. הבגרות החיצונית בסוף שנת הלימודים היא בגרות מתוקשבת, כלומר, כוללת ניתוח של קטעי וידאו, לצד דימויים ויזואלים אחרים וטקסטואלים.