מגמת מדעי החברה – מגדר – תוכנית ייחודית

בתיכון ליידי דייויס תל אביב קיימת מגמת מגדר 5 יח"ל.
מגמה חדשנית, בינתחומית והיחידה בארץ באישור משרד החינוך.
התלמידים והתלמידות במגמה בוחנים במשקפיים מגדריים לאורך שלוש שנים חמישה תחומי דעת: סוציולוגיה, משפט, ספרות, אמנות ותקשורת. הם לוקחים חלק פעיל בלמידה וחקר.
המגמה מציעה תכנית למידה ברמה גבוהה המפתחת חשיבה ביקורתית לצד מיומנויות של המאה ה-21, כמו עבודה קבוצתית. במסגרת דיונים וחילוקי דעות, התלמידים והתלמידות מרחיבים דעת, שואלים, תוהים, קוראים וכותבים בתחומים הרלוונטים לחיי היומיום כגון: יחסי כח, יחסים בין המינים, משפחה, שפה, תקשורת ופרסום, גוף, זהות ועוד.
במהלך השנים התלמידים והתלמידות עוברים סדנאות בהשתתפות אנשי ונשות מקצוע, אירועים של אקטיביזם, סיורים לימודיים, מסע מגדר בין יומיים, פרוייקטים ייחודיים באמנות, ביקורים בתערוכות, מרצים/ות אורחים, פאנל בהשתתפות הורים ועוד.

מדעי החברה - מגדר סיור לירושלים                

במסגרת מגמת מגדר (שכבות י', יא' ויב'), יצאו תלמיד המגמה למסע בין יומיים למרכז ירושלים בסימן "רב תרבותיות".
המסע משלב הליכת שטח, מפגשים עם דמויות ופעילים.ות מובילים/ות העוסקים/ות בנושאים מגדריים וגיבוש חברתי.

 

יום סיור ברחבי תל אביב הכולל ביקורבבית המשפט המחוזי, מפגש עם שופטת המחוזי עינת רביד.
פגישה עם עו"ד רוני אלוני סודבניק (מתמחה בייצוג נפגעי עבירות מין)
סיור אמנות ומגדר במרחב הציבורי
ולסיום פגישה בעירייה עם סגנית ראש העיר, חן אריאלי (לשעבר יו"ר אגודת הלהט"ב)
רשמים מהסיור: עידו הלפרין תלמיד המגמה
איך להתחיל? אז התבקשתי להגיע לסיור מגדר, חשבתי לעצמי ״בסדר עוד סיור סיים עם זה וזהו…״ ואפילו התבאסתי שזה יצא לי על חופשת בגרות.
אז הגעתי לסיור שהתחיל בבית המשפט בתל אביב עם השופטת עינת רביד, היא סיפרה על התקופה שבה היא למדה משפטים בשנות השבעים, על היחס שהיה לנשים שלומדות משפטים אז לעומת היום, האמת, הופתעתי כמה התקדמנו.
עד כאן עבר בסדר, והסיור שחשבתי שיהיה משעמם החל להשתפר.
בשלב הזה נכנסה עורכת הדין רוני אלוני סדובניק, דמות שלפני הסיור קראתי עליה בקובץ ההכנה שנשלח לנו והסתמנה לי כבר מההתחלה בתור דמות מעניינת, אך לא ידעתי עד כמה;
רוני סיפרה את סיפור חייה, סיפור לא קל על הניצול המיני שעברה מצד אבא שלה, על הדרכים שהיא התמודדה עם זה, על הרצון שהיה לה להתאבד ואיך הוא השפיע עליה במהלך חייה ועל למה ואיך היא הגיעה לאן שהיא הגיעה היום.
רוני סיפרה את סיפור חייה בזמן שהרגיש כמו עשר דקות אבל ארך בעצם בסביבות שעה, היא עניינה את כולם ואף עוררה רגשות ומחשבות רבות שמעסיקות אותי אפילו עד עכשיו.
בשלב הזה של הסיור כבר הבנתי שזה לא יהיה עוד סיור יבש ושזה באמת סיור מושקע ומעניין,
ואפילו כבר לא עניינה אותי חופשת הבגרות.
מכאן המשכנו לתחנה האחרונה; עיריית תל אביב.
בעיריית תל אביב פגשנו את סגנית ראש העיר חן אריאלי ( לסבית, פמיניסטית וכנראה הגורם הלהטבי הבחיר ביותר בישראל ) נפגשנו איתה בקומה ה- 12 בעירייה בחדר ישיבות שמשקיף על כל תל אביב, שם היא סיפרה לנו על הפעולות בהן היא עוסקת ואף על המניעים אליהן, והסבירה על הרבה תפיסות שלה ואף נתנה נקודות רבות למחשבה, בסוף השיחה הסתיים הסיור, ולמרות שבהתחלה קמתי לסיור קצת בבאסה שהלך לי יום חופש, בסוף נשארתי עם טעם לעוד."

 

סיור במוזיאון תל אביב

סיור מגמה במוזיאון תל אביב