השנה נפתחה בתיכון ליידי דייויס מגמת מגדר 5 יח"ל בכיתה י', במסגרת תכנית ייחודית שפותחה באישור משרד החינוך.
הטמעת המשקפיים המגדריים תעשה באמצעות פיתוח חשיבה ביקורתית שתיגע בעיקר בחמישה תחומי דעת: סוציולוגיה, משפט, ספרות, אמנות ותקשורת, ותהא מבוססת על פדגוגית פרויקט מבוסס תוצר. התלמידים והתלמידות ייקחו חלק פעיל בלמידה ובחקר וציר הלמידה יהיה מהאישי אל הציבורי, ויכלול מושגים מרכזיים: הבנייה חברתית, סטריאוטיפים, שוויון, זהות, גוף, מבט ועוד.
במסגרת המגמה יערכו סיורים, פרוייקטים ייחודיים באמנות, ביקורים בתערוכות, סדנה תהליכית, מרצים/ות אורחים, פאנל בהשתתפות הורים ועוד.

בשיתוף עמותת נשים לגופן תתקיים קבוצת ידע ופעולה שתעסוק בגוף באופן חיובי ומיטיב ותאפשר לתלמידים ולתלמידות להרחיב דעת, לשאול ולתהות באשר לסוגיות הנוגעות לגיל ההתבגרות בכל הנוגע לגוף כגון: דימוי גוף חיובי, אכילה נכונה, מיניות בריאה ויחסים בין המינים.